Over AB BP

Auteursbegeleiding Bohemian Publishing is opgericht door Miranda Nanda Maria van Dijk en is gevestigd in Oosthuizen (25 km boven Amsterdam).

In 2015 debuteerde zij met Helende Schoonheid van Zelfreflectie. Daarna verschenen er nog De Vriendschapsfamilie, Hartstocht tussen Vrouwen en De Vleugels van Moed. Boeken die zij schreef en in eigen beheer uitbracht, waardoor zij alle fasen van het boekvervaardigingsproces en uitgeefproces vele malen grondig doorliep. Op dit moment werkt ze aan een jubileumboekproject dat op haar 60e verjaardag in 2025 verschijnt.

Meerdere keren heeft ze vanaf 2010 diverse beginnende auteurs geholpen met verscheidene onderdelen van het proces, maar toen nog niet vanuit AB BP. Daar ze zelf auteur is weet ze uiteraard waar beginnende schrijvers tegenaan lopen en waar zij behoefte aan hebben. Vanaf 2015 heeft zij kennis en vakkundigheid professioneel opgedaan in elke fase van het schrijf-, vervaardigings- en uitgeefproces.

Door de terugkerende vraag aan Miranda van beginnende schrijvers, om dat omvangrijke proces van zelf een boek uitgeven voor hen uit te voeren en hen daarin te begeleiden, is AB BP ontstaan.

Zowel het creatieve-, technische- als marketingproces weet zij efficiënt, vakkundig en creatief uit te voeren met een professioneel eindresultaat. Een concept manuscript getransformeerd in een volwaardig professioneel publicabel boek. Van een persoonlijke en opvallende cover tot een technisch correct en inhoudelijk publicabel boek.

Daarnaast is zij opgeleid en werkzaam als senior counselor & trainer en gespecialiseerd in oplossingsgerichte- en positieve psychologie. Ze werkt al ruim 30 jaar met cliënten aan menselijke transformatieprocessen. Tegenwoordig doet zij dit parttime. Hierdoor ontstond er ook ruimte voor nieuwe projecten zoals AB BP.

Tevens bedenkt en organiseert Miranda al 25 jaar maatschappelijke initiatieven om mensen te versterken of te verbinden met elkaar. Dit deed zij door heel Nederland op de meest uiteenlopende locaties en voor diverse doelgroepen. Tegenwoordig doet ze dit dichter bij huis in Noord Holland. Ook deze ervaring van 25 jaar landelijke events neerzetten heeft haar kundig gemaakt in eventorganisatie, online-marketing en drukwerkontwerp. Zij is ervaren en creatief in het gebruik van diverse multimedia, vormgevings- en ontwerpprogramma’s en tevens een specialist in het maken van eenvoudige wordpress-websites.

Dus alle benodigde kennis om de beginnende schrijver te ontzorgen en te helpen met de realisatie van dat langverwachte (eerste) eigen boek.

“Ik zet al mijn kennis en betrokkenheid graag in voor beginnende schrijvers. Vooral dat eerste boek is een grote mijlpaal voor hen. Alle boekprojecten verdienen volle aandacht en de juiste kennis en zorg om het tot een professioneel publicabel boek te maken.”

Miranda Nanda Maria van Dijk

© AB BP 2015-2021 / KvK 69108137