Tarieven, betalingsvoorwaarden en doorlooptijd boekproject

Het vaste tarief voor het 3 fasen boekproject is € 550 excl. 21% btw. Dit is een scherp tarief dat ik speciaal hanteer voor beginnende schrijvers omdat het daardoor voor velen mogelijk wordt om zelf een professioneel boek uit te geven. Maximaal aantal uren dat ik werk aan het hele boekproject is 30. Indien dit overschreden wordt door aanvullende wensen jouwerzijds of extra redigerende werkzaamheden, dan geldt er een meerurentarief van € 50 excl. 21% btw per uur.

Een losse auteursbespreking van 2 uur is € 120 incl. btw. De factuur ontvang je op de dag van de bespreking per email en dien je per omgaande te voldoen. Komt er echter binnen 7 dagen een opdracht uit voort, dan krijg je de auteursbespreking helemaal cadeau van mij en wordt jouw reeds betaalde factuur van de auteursbespreking verrekend met de gebruikelijke voorschotbetaling van € 150 voor het 3 fasen boekproject.

Doorlooptijd van het hele boekproject is 2 maanden maar maximaal 3 maanden indien de tekstredaktie van het tekstbureau op zich laat wachten. De officiële startdatum voor het boekproject bepalen we in overleg.

Er is een voorschotbetaling van € 150 als garantiebepaling. Het restant van de factuur dien je bij voltooiing van het boekproject en zodra ik jou het eerste boek-exemplaar persoonlijk overhandig, inclusief de factuur, per omgaande per bank/tikkie over te maken. Je ontvangt daarna tevens de inlogcodes van de POD (printing on demand) drukkerij om meer exemplaren van je boek zelf te kunnen bestellen. Tevens kun je het boek dan online gaan promoten en is het in principe bestelklaar. Ligt je boekpresentatiedatum wat later, dan kun je wachten met promotie tot de boekpresentatie. Wil je het boek liever voor jezelf gebruiken, dan kun je ervoor kiezen geen promotie naar de buitenwereld te doen.

De professionele tekstredaktie is € 80 excl. 21% btw per 10.000 woorden. Dit is een indicatie, want het kan van de kwaliteit van je werk en welk tekstbureau afhangen wat de exacte prijs wordt. Het bedrag hangt ook af van het aantal woorden van je boek. Je kunt het aantal woorden in je Word document links beneden zien staan. De offerte en factuur voor tekstredaktie ontvang je rechtstreeks van het onafhankelijk tekstbureau. Op de homepagina op deze website kun je de info en een rekenvoorbeeld lezen. Het tekstbureau is verantwoordelijk voor de uitvoering en afhandeling van dit onderdeel van het proces en handelt als zelfstandig dienstverlener met eigen algemene voorwaarden. Ik verwijs jou uitsluitend door.

Ik heb drie verschillende tekstbureaus waar ik je naar kan doorsturen, want dat is afhankelijk van het genre van je boek en de beschikbaarheid van het tekstbureau. Je ontvangt de gegevens van het tekstbureau van mij per email zodra de eerste stappen van het boekproject zijn doorlopen en de professionele tekstredaktie aan de beurt is.

Ik neem geen boekprojecten aan zonder het onderdeel professionele tekstredaktie. Een uitzondering er op is indien je de tekstredaktie al hebt laten uitvoeren.

Tekstredaktie door AB BP is echter ook mogelijk, indien de kwaliteit van je manuscript voldoende is. Een aparte prijsopgave kan ik geven zodra ik het boek heb gelezen. Mijn tarief ligt aanzienlijk lager dan het tarief van gespecialiseerde tekstredaktiebureaus. Aanvullende herschrijfsessies kunnen als meerwerk apart opgenomen worden op de eindfactuur en het tarief is dan € 50 per uur excl. 21% btw.

Het aanvragen van een prefix en isbn doet AB BP voor jou. De tarieven per 1-1-2022 zijn: 1 ISBN € 106,66 excl. 21% btw. Tijdens de registratie dient de betaling per direct met Ideal voldaan te worden. Daarna ontvang je de bevestiging en factuur op je eigen mailadres. Zodra ik deze registratie ga doen, zal ik je een tikkie sturen om het bedrag € 129,06 aan mij over te maken zodat ik de registratie kan voltooien.

De doorlooptijd van het gehele boekproject is dus 2 maanden met een maximale uitloop naar 3 maanden. Bij onvoorziene omstandigheden, buiten de invloedsfeer van AB BP, kan het dus 3 maanden worden indien het tekstbureau langer werk heeft. Hou hier rekening mee bij het plannen van een datum waarop je wil dat het boek uitkomt en ook bij het plannen van je boekpresentatie.

Voor overige voorwaarden kijk bij de Algemene voorwaarden. Deze worden ook meegestuurd met de offerte.

AB BP kan per jaar 4 boekprojecten uitvoeren. Dus wees op tijd met je aanvraag, om er zeker van te zijn dat je bij mij terecht kunt voor de uitvoering van jouw boekproject. Ik help je graag!

© AB BP 2015-2022 / KvK 69108137